Stall Stensundas blogg

Stall Stensundas blogg

En blogg om Stall Stensunda, hästhantering och ridning


Mer hagarbeten

AnläggningenPosted by Catrin 2016-04-11 10:07
Under veckan som gick så var det mycket arbeten i hagarna.

Min pappa och jag fick upp drygt 40 ton med sand i det som ska bli nya stora rasthagen till övre stallet. Vi använde en tuff liten maskin som tog sig fram riktigt bra. Den var i princip självlastande, men i praktiken var det enklare att vara två och lasta med traktor, det var en liten leksaksskopa den var utrustad med.Materialet vi har tagit upp ska vi lägga på de områden där vi plockat sten med grävmaskinen - det är bara sten på vissa partier i hagen, så när man tagit bort de stora stenarna finns det ingen jord att fylla hålen med. Inte optimal mark för att ha hage, men man får ta det som finns, och med tillräckligt mycket arbete får vi en fantastisk hage här.

Men det är svårt att tro att det ska kunna bli en hage när det ser ut som nedan. Gamla fallna träd, sten och när man börjar rota i backen är det sopor från tidigare generationer därinunder. Suck!
Igår hade nedre stallet hagdag. Då röjde vi av en liten yta som ska ingå i hagmarken närmast sjön. Här kommer bild på före och efter. Det var mycket jobb, men nu när det är röjt och stängslat så blir det bra hage många år framöver.

Nog var det jobbigt, men framför allt var det härligt att jobba med goda kamrater i solskenet!

  • Comments(0)//blog.stallstensunda.se/#post8