Stall Stensundas blogg

Stall Stensundas blogg

En blogg om Stall Stensunda, hästhantering och ridning


Någon har missuppfattat sitt jobb

Smått och gottPosted by Catrin 2016-07-17 01:31

Jag anser att en stallkatts uppgift är att hålla stallet rent från möss och råttor. Den får dessutom gärna vara söt och kelig.

Så här fin är Röde Orm som bor på övre stallet:

Som lön för arbetet med möss och råttor erbjuds en juste bostad. Här är hans säng med egen trappa, allt placerat i det stora fikarummet som han betraktar som sitt:

Våran stallkatt har dessutom en mycket väl tilltagen toalett:

Fri tillgång på torrfoder, massor av uppmärksamhet och kel får han förstås också. Jag anser därmed att jag sköter mitt ansvar som arbetsgivare, även om betalningen endast utdelas i natura.

Och Röde Orm visar stort intresse för sitt arbete. Han är som sagt mycket söt, och håller oss sällskap när vi är på stallet. Han deltar gärna i arbetet med fodringar:

Han kommer bärande på möss som han hittat i skogen stup i kvarten:

Han bär dem mycket varsamt, som en kattunge i munnen, så att de är helt oskadda och roliga att leka med. När de blir trötta får de krypa in i hans famn eller under hans mage för att vila. Man ser honom ofta ligga stallgången med en mussvans som sticker ut.

Är mössen pigga får de springa runt och klättra och försöka gömma sig. Han plockar varsamt med sig dem för att leka på olika platser.

Några av dem äter han upp. Men de flesta blir kvar i stallet.

På Stensunda har alltså vi en söt katt som hämtar in mängder med möss från skogen och lämnar dem levande i stallet. Stallkatten har lyckats tränat upp stallchefen att leta rätt på mössen i stallet, fånga dem och bära ut dem i skogen igen.

På något sätt har det blivit lite galet, ska det verkligen gå till så här?  • Comments(2)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Catrin 2016-07-22 07:40

Han är toppen. Och om mössen kommunicerar med varandra så finns det många möss som lär sina artfränder att man ska bo lååångt ifrån Stensunda. Röde Orm kanske är listigare än vi tror?

Posted by Annika M 2016-07-20 09:15

Så söt han är. Han sysselsätter sig iallafall här på Stensund.