Stall Stensundas blogg

Stall Stensundas blogg

En blogg om Stall Stensunda, hästhantering och ridning


Miljöträning med Halloweentema

TräningPosted by Catrin 2017-10-22 22:19
Ikväll var det läskigt i ridhuset. 10 av stallets hästar tog sig an utmaningen att trotsa alla faror - och alla med mycket gott resultat.

Här är några av de tvåbenta deltagarna vid banbygget.När banan var byggd fick vi alla bröd och soppa i läktarrummet. Mums!
Sedan fick hästarna komma in, två och två. Här är Lena och Bassira som utan problem gick igenom presseningstunneln.
Katta hade inga problem att få med Affi i den smala gången.
Annika håller upp presenningen så att Triton får vara i "tältet" med Linnea och paraplyet.
Exit blev inte särskilt upprörd över att Ida la en agilitytunnel på hans rygg.På halloween ska det vara maskerad. Även för hästar: Det dök upp läskiga tvåbeningar. Hästarna verkade inte ha något emot dessa monster.

När hästarna var klara fick de smaka äpplen i fikahörnet. Här Triton som uppförde sig artigt, till skillnad från Pilgrim som snabbt snodde hela påsen från bordet.För Roffe var det många nya saker. Men efter viss inledande tvekan så tog han mod till sig, när Karin föreslog olika utmaningar.Hermes, 5 år var först lite tveksam till att bära på agilitytunneln.Men sedan klarade Hermes till och med att bära tunneln igenom vattnet, med lite extra höga benlyft.Prisma har varit med på miljöträning förr, och skötte sig utmärkt. Hon klarade även tunneln, som var ny för dagen.Lina åtog sig uppdragen uppsutten, barbacka. Darrow var supercool.

Amora fick också lite annorlunda bördor att hantera, vilket hon klarade galant.Tack alla för en jättemysig kväll!

  • Comments(1)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Ingegerd 2017-10-24 09:24

Vilken lysande aktivitet! Det borde alla stall ta efter. Tänk, vad mycket lättare - och säkrare - det blir att rida ut när hästarna har fått den här "grundutbildningen".